Німеччина: поліція розпочинає масштабні перевірки вантажного транспорту
Німецька поліція готує загальнонаціональні перевірки вантажного транспорту із залученням великого штату співробітників.
17 квітня у різних федеральних землях пройде кампанія з безпеки дорожнього руху. Як оголосив міністр внутрішніх справ Бранденбурга Міхаель Штюбген, близько 4 тис. поліцейських буде розміщено приблизно на 500 контрольно-пропускних пунктах.
«Зростаюча конкуренція та стислі терміни в транспортній галузі є, серед іншого, причинами надмірно тривалого часу роботи та водіння та мінімальних періодів відпочинку. Це часто призводить до втоми водія. Є також технічні дефекти транспортних засобів та недостатня безпека вантажу. Наслідками часто є серйозні дорожньо-транспортні пригоди за участю вантажних транспортних засобів, часто із драматичними наслідками для людей, інфраструктури та суспільства» – Міхаель Штюбген.
У Бранденбурзі 15 квітня поліція проведе перші перевірки у південному районі Берліна та на автобані А2. Ще одну перевірку вантажівок заплановано на 16 квітня на автомагістралі А13 – насамперед вона буде присвячена темі «відвернення уваги та дотримання дистанції». Завершальний етап кампанії відбудеться 17 квітня на федеральній трасі №24. За даними міністерства, у заходах контролю та запобігання також беруть участь митниця, Федеральне відомство логістики та мобільності та інші партнери.
Під час довгих великодніх вихідних з 28 березня по 1 квітня висока ймовірність пробок, особливо на німецьких автомагістралях. Проблеми можуть виникнути також в Австрії, Швейцарії та Італії.
На дорогах Німеччини очікується інтенсивний рух, а Чистий четвер входить до п’ятірки найзавантаженіших днів на рік, і можливо, що ризик виникнення пробок під час Великодня цього дня буде найвищим. Значного покращення дорожньої ситуації у Страсну п’ятницю та Велику суботу не очікується. Лише у неділю на магістралях буде менше пробок. За даними ADAC, подальше збільшення обсягів перевезень відбудеться у великодній понеділок і в наступні дні, після закінчення довгих вихідних та свят у Гамбурзі, Бремені, Мекленбурзі-Передній Померанії, Нижній Саксонії, Рейнланд-Пфальці та Саксонії-Анхальт.
Крім того, у Німеччині наразі дорожні роботи проводяться на 1130 ділянках автомагістралей. Іноді там можуть виникати пробки, особливо при інтенсивному русі.
Довгострокове закриття проїзду буде на наступних ділянках:
  • A27 Бремен – Бремерхафен в обох напрямках між Утледе та Хагеном, ймовірно, до кінця березня;
  • A42 Камп-Лінтфорт – Дортмунд в обох напрямках між Боттроп-Югом та Кройц-Ессен-Норд до 15 квітня;
  • A45 Хаген – Гіссен в обох напрямках між Люденшайд-Норд та Люденшайд до подальшого повідомлення;
  • A49 Зютанген, Гіссен у напрямку Касселя між Касселем-Вальдау та перехрестям Кассель-Мітте до 23:59 1 червня;
  • A49 Зютанген, Гіссен у бік Касселя між Кройц-Кассель-Вест та Кассель-Ауестадіон до 1 червня, 23:59.
На міжміських маршрутах у сусідніх альпійських країнах також спостерігається інтенсивний святковий та святковий рух. Свята розпочинаються у всіх австрійських землях. Те саме стосується і деяких регіонів Швейцарії. Маршрути з високою ймовірністю пробок:
  • в Австрії: автомагістралі A1, A10, A12 (перевал Бреннер) та A13 (долина Інн), B179 (перевал Фернпасс) та S16 (тунель Арльберг), а також федеральні дороги Тіроль, Зальцбург і Форарль. На автомагістралі А10 між Голлінгом та Пфаррверфеном також реконструюються тунелі Офенауер та Хіфлер, а також мережа тунелів Верден.
  • у Швейцарії слід очікувати затримок на маршруті через Готардський перевал, на під’їзних дорогах до гірськолижних курортів Граубюндена, Бернського Оберланда та Вале.
  • в Італії, крім маршруту через перевал Бреннер, найбільшу небезпеку наражаються на дороги долини Пустер, Валь Гардена, Валь Бадія і Віншгау.
Існує також ризик пробок на основних маршрутах до Польщі та Нідерландів.